ISO 9001

Az ISO 9001-es szabvány az ISO 9000-es minőségbiztosítással / minőségirányítással foglalkozó szabványcsoport meghatározó tagja. Ez a szabvány tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket. Ez a szabvány egyben tanúsítható szabvány is, és a minőségirányítási rendszerek (a közbeszédben sokszor minőségbiztosítási rendszerek) tanúsítása ezen szabvány követelményeinek való megfelelőséget vizsgálja. A független tanúsító általi tanúsítás eljárása (auditálása) után a tanúsító kiállít az adott szervezetre egy tanúsítványt, amivel igazolja az ISO 9001 szerint kialakított minőségirányítási rendszer követelményeknek megfelelő működését.

Állami pályázatokon, közbeszerzéseken kötelező a tanúsított ISO 9001 szabvány megléte, hiánya a pályázó kizárását eredményezi. A szabvány rugalmasan az adott szervezetre, vállalkozásra „szabható”, ezáltal egy jól kialakított minőségirányítási rendszert kapunk, amely kiválóan segíti az üzleti célok elérését.

Munkatársaink várják jelentkezését, ha minőségirányítási szabvány bevezetésében gondolkodik. Garantáljuk, hogy a bevezetés kezdeti nehézségei után rövid időn belül számszerűsítve is megtapasztalja a minőségirányítási rendszer előnyeit.